همانطور که میدانید سیستم ترمز در یک خودرو اهمیت زیادی دارد و نحوه عملکرد و کارایی آن بسیار مهم است. اگر این بخش عملکرد صحیح و دقیقی از خود نشان ندهد امنیت سرنشینان خودرو، عابران پیاده و دیگر وسائل نقلیه را تحت تاثیر قرار خواهد داد و امکان بروز تصادف و حادثه وجود خواهد داشت. سیستم ترمز از بخشهای مختلفی به وجود آمده و قطعاتی دارد که یکی از مهمترین این اجزا لنت ترمز است. با تمام شدن و یا خرابی این قطعه باید بلافاصله دست به کار شده و در سریعترین زمان ممکن به تعویض آن دست بزنید تا احتمال بروز تصادفات سخت و ناگوار را کاهش دهید.
در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد که لنت ترمز چیست و نشانههای تمام شدن آن کدام است. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باش
لنت ترمز چیست؟
لنت ترمز هایما و دیگر انواع اتومبیلها یک قطعه مصرفی و اصطکاکی در سیستم ترمز است. این قطعه با دیسک و یا کاسه چرخ تماس برقرار ساخته و اصطکاک زیادی به وجود میآورد تا در نتیجه این فرایند چرخها از سرعت دوران خود بکاهند و خودروی شما به طور کامل متوقف گردد.
در حال حاضر خرید لنت ترمز هایما از جنس و متریالهایی مانند فلزات، سرامیک، مواد آلی و…. با افزایش قابل توجهی روبرو شده است. چراکه خودروهای هایما یکی از محبوبترین اتومبیلهای موجود در بازار هستند. لنت ترمز هایما را میتوانید در دو نوع اصلی عقب و جلو انتخاب و خریداری کنید.
لازم است بدانید که لنت جلو بیش از لنت عقب به تعویض شدن نیاز پیدا میکند. چراکه نقش و اهمیت آن در توقف خودرو بیشتر و حیاتیتر است. به این ترتیب لنت جلو زودتر در معرض آسیب و استهلاک قرار میگیرد.
انواع لنت
پیش از خرید لنت ترمز هایما و لنتهای ترمز مخصوص دیگر خودروها بهتر است در ابتدا با انواع لنتهای ترمز موجود در بازار آشنا شوید و ویژگیهای هر کدام را به دقت بررسی نمایید تا محصول مناسبتر را برای خرید در نظر بگیرید.
در حال حاضر تولید کنندگان این قطعات را بر اساس ماده اصلی به کار رفته در ساختار در انواع فلزی، سرامیکی، ارگانیک و….طراحی و تولید کرده و به بازار مصرف ارائه میدهند. هر کدام از این قطعات از ویژگیهای خاص خود برخوردار شدهاند و مزایا و معایبی هم دارند.
برای نمونه لنتهای فلزی با ترکیب فلزاتی از قبیل مس، آهن، فولاد و…. ساخته میشوند. این محصولات به دلیل برخورداری از چند ویژگی محبوب بوده و طرفداران زیادی هم دارند. برای نمونه اصطکاک آنها بالا است و در شرایط مختلف، قدرت ترمز گیری بالایی دارند.
لنت فلزی از قیمت مناسب و مقرون به صرفهای برخوردار شده و دوام و طول عمر بالایی هم دارد. با این حال نمیتوان از معایب این قطعه نیز چشم پوشی کرد که یکی از مهمترین آنها ایجاد سر و صدای زیاد در هنگام ترمز گیری است.
علاوه بر این لنتهای فلزی به سایش بیشتر دیسک ترمز کمک میکنند و یا ذرات معلقی را در هوا به وجود میآورند. لنتهای ترمز در نوع نیمه فلزی نیز ساخته میشوند. برای دستیابی به این هدف از موادی مانند سرامیک و مواد آلی استفاده شده و به آنها فلزات را اضافه میکنند.
لنت به دست آمده از مزایایی از قبیل تعادل قدرت ترمز گیری برخوردار خواهد بود و سر و صدا و سایش کمتری هم ایجاد میکند. این لنت عملکرد بسیار مناسبی در شرایط مختلف آب و هوایی داشته و قیمت آن هم مناسب است. با این حال عمر و دوام کوتاهتری نسبت به لنتهای ترمز فلزی دارد و قدرت ترمز گیری آن هم کمتر است.
لنت ترمز هایما با استفاده از سرامیک و الیاف مصنوعی هم ساخته میشود و میتوان آن را بهترین لنت موجود در بازار به شمار آورد. این قطعه عملکردی کم صدا و یا بدون صدا دارد و گرد و غبار و آلودگی بسیار کمی را برای محیط زیست ایجاد میکند.
لنت سرامیکی از عمر و دوام طولانی مدتی برخوردار شده و محصولی سازگار با محیط زیست است. برای خرید لنت ترمز هایما از نوع سرامیکی و الیاف مصنوعی باید قیمت و هزینه بالاتری پرداخت کنید و یا شاهد عملکرد نسبتا ضعیف آن در شرایط آب و هوایی سرد و مرطوب باشید.
این قطعه در قیاس با لنتهای فلزی قدرت ترمزگیری کمتری دارد. لنتهای ترمز در نوع ارگانیک نیز ساخته میشوند و برای تولید آنها از مواد آلی از قبیل کاغذ، رزین و الیاف مصنوعی کمک میگیرند. لنت ارگانیک نیز از مزایا و معایب خاص خود برخوردار شده است.
از جمله مزایای ایم قطعه میتوان به عملکرد کم صدا و یا بدون صدای آن اشاره کرد. این محصول کاملا سازگار با محیط زیست طراحی شده و قیمت و هزینه قابل پرداخت برای خرید آن بسیار مناسب است.
با این حال از ضعیفترین قدرت ترمزگیری در میان دیگر انواع این محصولات بهره برده و عمر و دوام کوتاهی دارد. علاوه بر این، لنت ارگانیک در شرایط آب و هوایی مرطوب عملکرد صحیحی از خود نشان نمیدهد.
علائم تمام شدن لنت ترمز و زمان تعویض آن
بسیاری از افراد تمایل دارند بدانند اگر لنت ترمز تمام شود چه میشود و یا به دنبال بررسی نشانههای تمام شدن لنت عقب ماشین و یا لنت جلو هستند. پاسخ به این پرسش نسبتا ساده است و شما باید در ابتدا به فاصله طی شده توسط اتومبیل خود دقت کنید.
به این معنا که در حالت معمول برای تعویض لنت خودرو باید حداقل ۲۵ هزار کیلومتر مسافت را طی کرده باشید. حداکثر مسافت طی شده نیز چیزی معادل ۴۰ هزار کیلومتر است. با مشاهده نشانههای تمام شدن لنت ترمز و بررسی دقیق نیز میتوانید این قطعه را تعویض کنید.
از جمله این علائم میتوان به لرزش پدال ترمز اشاره کرد و یا شنیده شدن صدای سوت مانند از ناحیه لنتها را نام برد. لرزش فرمان و کشیده شدن ناهموار آن از دیگر علائم تمام شدن لنت ترمز جلو خودرو و لنت عقب است.
در مواقعی هم که احساس میکنید برای ترمز گیری باید پدال ترمز را بیش از حد فشار دهید، بهتر است به خرید لنت ترمز هایما و دیگر انواع خودروها دست بزنید. با تمام شدن این قطعه و یا نیاز به تعویض آن چراغ هشدار لنت روشن خواهد شد و شاهد کاهش سطح روغن ترمز خواهید بود.